9 години затвор за 47-годишен, блудствал с малолетно момиче

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден А. А.. на 47 г., за престъпление по чл. 149, ал.5, т.3, вр. с ал.1, вр. с чл. 29, ал.1, букви „а“ и „б“ от Наказателния кодекс – за това, че е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на непълнолетно лице, момиче на 12 години, като блудството е извършено в условията на опасен рецидив. По делото е установено, че обвиняемият извършил блудствени действия с 12-годишното момиче през януари 2018 г. в с. С., обл. Стара Загора. А.А. е осъждан многократно.

Окръжен съд – Стара Загора го е признал за виновен и му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден 37-годишен мъж за две престъпление против половата неприкосновеност

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден П.М., на 37 г., за това, че на 8.07.2018 г., в гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е направил опит да се съвкупи с 19-годишна жена, като я е принудил към това със сила и заплашване – нанесъл множество удари в областта на главата й и отправил към нея думите: “Ще те убия, ще те убия“, като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини – престъпление по чл.152 ал.3, т.5, вр. с чл.152 ал.1 т.2 предл.I – во и II – ро, вр. с чл. 29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ , вр. с чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс,

и за това, че на 13.06.2018 г. в гр.Казанлък, е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като е употребил сила – хванал е пострадалата – 24-годишна жена, с две ръце и я стискал за гърлото – престъпление по чл. 150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Казанлък му наложи наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим” за горепосочените две престъпления спрямо двете жени – опит за изнасилване и блудство.

П.М.е осъждан за кражби, като по последната присъда от две години „лишаване от свобода“ е изтърпял наказанието си през декември 2017 г. В досъдебното производство спрямо П.М. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 11 юли 2018 г. Присъдата не е влязла в законна сила и по жалба на П.М.подлежи на разглеждане от втора инстанция.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн