„Великден за всеки“ на Велика сряда в Стара Загора: раздадоха 500 пакета храни на възрастни и социално слаби

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MNMТрадиционно и успешно община Стара Загора се включи в кампанията „Великден за всеки“ за подпомагане на възрастни хора на Националния омбудсман Мая Манолова. Пред катедралния храм „Св.Николай Чудотворец“ в Града на липите Мая Манолова, заедно с негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, с екипа на старозагорския Омбудсман Надежда Чакърова и младежките омбудсмани, в присъствието на зам.-кмета Иванка Сотирова и други представители на институции, раздаде на социално слаби и възрастни хора 500 пакета с хранителни продукти, набрани по инициативата „Купи и сподели-дари празник на баба и дядо“ – „Великден за всеки“.

Събраните хранителни продукти са благодарение на колективните усилия на всички добри старозагорци, които ги закупиха и дариха, на доброволците – Младите омбудсмани и обществения съвет, Националния алианс за работа с доброволци НАРД към читалище „Родина“, Младежкия общински съвет, сдружение „Младежки глас“, на социалноотговорни компании в региона, включили се с енергия, сърце и ентусиазъм да зарадват хората в пенсионна възраст в навечерието на светлия християнски празник Великден.

Община Стара Загора за четвърта година е партньор в инициативата и благодарение на общите усилия кампанията ще достигне до хиляди възрастни хора. Набирането на парични средства продължава по откритата сметка за кампанията, както и със СМС-и на тел. 1255 на стойност 1 лев без ДДС, като ваучерите ще бъдат раздадени за Гергьовден и обявени на сайта на институцията на Националния омбудсман.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн