300-метрово хоро извиват в парк „Артилерийски“ в Деня на Европа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
За втора поредна година „Пулсът на Европа“ очаква стотици граждани да се включат във фолклорния флашмоб в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. На специално разчертания контур, дълъг близо 300 метра, изобразяващ сърдечен пулс, на 9 май от 18.30 часа отново ще се извие българско хоро по повод Деня на Европа.

Инициативата миналата година събра малки и големи родолюбци от различни краища на област Стара Загора, Пловдив и София, които близо час бяха част от пъстрия традиционен танц на паркинга на парка.

Организатори на събитието са младежите от ГЕРБ под липите, а идеята им е подкрепена от фолклорни организации, танцови клубове и ансамбли от целия регион. Младите са убедени, че в техния град бие сърцето на Европа. Те отправят покана към всички старозагорци, както и към любителите на фолклора, да се включат в хорото – символ на единност и български дух.
Puls na EU
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн