Хора с увреждания от цяла България се включиха в спортните игри в Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Българските параолимпийци Иванка Колева, Християн Стоянов и Георги Киряков дадоха старт на състезанието
*
Disabled Sports Games 2019 IMG_4668На 24 април се проведоха петите спортни игри за хора с увреждания в град Гълъбово. Повече от 110 души от 21 отбора взеха участие в съревнованието. Те се състезаваха в общо 8 дисциплини, сред които боулинг, дартс, баскетбол, дърпане на въже и състезание с инвалидни колички. Събитието е организирано от Общинската организация на хората с увреждания, гр. Гълъбово, със съдействието на Община Гълъбово. Състезанието се провежда с изключителната подкрепа на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ още от първото му издание през 2013 година.

Илия Лалов, председател на Българската параолимпийска асоциация, и шампионите-параолимпйци Иванка Колева, Християн Стоянов и Георги Киряков дадоха старт на игрите заедно с представителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и Община Гълъбово.

„За нас е голямо удоволствие, че спортните игри за хора с увреждания печелят все по-голяма популярност всяка година. Много сме щастливи, че успяхме да привлечем като съмишленици и представителите на Българската Параолимпийска Асоциация. Вярвам, че заедно ще покажем, че силата на човешкия дух може да превъзмогне всяко предизвикателство и да го превърне във възможност“, коментира Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„Радваме се, че посрещаме в Гълъбово все повече участници в игрите и се надяваме, че съвместно с „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще успеем да ги превърнем в национално събитие“, каза Пламен Бараков, заместник-кмет на Община Гълъбово.

В игрите взеха участие 21 отбора от организации на Съюза на инвалидите от различни краища на страната – Разград, Велико Търново, Кърджали, Смолян, Пловдив, Балчик, Мездра, Пазарджик, Сливен, Стара Загора, Чирпан, Николаево, Гурково, Казанлък, Раднево, Обручище, Главан, Габарево, с. Давидково, Гълъбово.

Най-много точки във всички дисциплини събра отборът на Чирпан. Състезателите от Дневния център за деца и младежи с увреждания в Гълъбово грабнаха Купата на спонсора, а надпреварата с механични колички спечели Георги Златков от отбора на Дома за хора с увреждания в Стара Загора.

Петото издание на игрите за хора с увреждания се проведе в спортна зала „Енергетик“ – Гълъбово, която е напълно оборудвана да посреща нуждите на участниците. Залата беше изцяло обновена от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през 2016 г. като част от Споразумението за корпоративна социална отговорност между компанията и Община Гълъбово. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е вложила над 4 млн. евро в различни инициативи в полза на местната общност. Само за последните 6 години са планирани, изпълнени и предадени 12 проекта в общината, на чиято територия работи централата.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Disabled Sports Games 2019 IMG_4302 (3)Disabled Sports Games 2019 IMG_4302 (2)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн