Поставиха кутии за дарения в Стара Загора в подкрепа на „Нотр Дам“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6907 (1)IMG_6903Три кутии за дарения – във фоайето на Община Стара Загора, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и в библиотека „Родина“, ще бъдат на разположение на всеки, който е съпричастен с трагедията, която сполетя Европа – пожарът в парижката катедрала „Нотр Дам“. Поставянето на кутиите се случи в присъствието на френски студенти. Те са в Стара Загора по повод съвместно архитектурно ателие, за да представят своите разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на града.

„Това е жест на солидарност, който отправяме към Париж – нашата съпричастност, защото това е паметник на културата не само за Франция, не само за франкофоните, а за всички ни“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова при поставянето на дарителската кутия във фоайето на администрацията днес.

Събраните средства ще бъдат предадени на френския посланик в България в края на май.

От името на френския културен институт „Алианс Франсез“ Георги Симеонов представи набирателната сметка, която може да бъде използвана за финансова подкрепа:

Вид сметка: СПЕЦ.С-КА КАПИТАЛ/ДАР.ЮЛ
Вид валута: BGN
IBAN: BG66UNCR70001523558773
BIC – UNCR BGSF
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн