Изложба „Шарен, пъстър Великден“ подредиха в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
За поредна година Община Стара Загора организира изложба по случай Великден – един от най-светлите християнски празници.

Празнична изложба „Шарен, пъстър Великден“ наредиха днес във фоайето на сградата на общинската администрация малчуганите от 17 детски градини.

Децата и техните учители са показали различни техники за боядисване на яйца, както и за изработване на различни великденски украси. Всяка детска градина се е постарала да представи своето виждане на украсата за Великден.

Възпитаници на три детски градини – №4 „Бреза“, №7 „Светулка“ и №33 „Люляк“ пяха и танцуваха на откриването. Децата изпълниха песнички, свързани с настъпващия празник, както и танци, пресъздаващи различни обичаи за Великден.

Зам.-кметът Иванка Сотирова похвали децата за красивата украса и им пожела много радост и веселие за празника. На учителите и родителите пък поръча да възпитават децата в нашите български ценности.

Всички участници в изложбата получиха грамоти и подаръци, а малките певци и танцьори си тръгнаха с пакети с лакомства.

Изложбата може да бъде посетена до 25 април.
IMG_6983IMG_6980 (1)
IMG_6947IMG_6948
IMG_6976
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн