Концерт на Мариан Божидаров (кларинет) тази вечер в Старозагорската опера

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
29683943_1994083183966189_2060436053181956042_nОт 19 часа днес във фоайето на Държавна опера – Стара Загора ще се състои концерт на възпитаника на Музикална академия „Гилдхол“ и престижното училище “Уитгифт”, Лондон – Мариан Божидаров (кларинет) – един от най-успешните ученици на НУМСИ “Христина Морфова“ в Стара Загора.

През лятото на 2017 г. Мариан Божидаров спечели Първа награда, осигуряващи му пълна стипендия от £100 000 за престижното училище “Уитгифт”. Изключително талантливият млад кларинетист бе забелязан още през 2015 г. на конкурс в България от Розана Уйтфийлд – музикален директор на училището, които търпеливо го изчакват да се яви на полуфинала на изключително престижния Музикален конкурс в училището.

В началото на април 2017 г. на последния етап в “Уитгифт” се явяват 14 млади музиканти от цял свят. Мариан е безспорният победител. Толкова безспорен, че му се осигуряват и платени уроци при Андрю Маринър, първи кларинетист на Лондонския симфоничен оркестър.

На концерта Мариан ще свири с ученици на своя учител по кларинет Златко Стойков от НУМСИ “Христина Морфова” и със съучениците си Георги Белчев (сега студент по пиано в НМА), Филип Ставров и Добромир Добрев, както и с преподавателя по пиано Милена Александрова, която ще е водеща на събитието. Тя е негова първа учителка, дала му много здрава основа и любов към музиката.

Мариан Божидаров – момчето от Стара Загора с изключителния успех в Лондон, има спечелени много първи награди от престижни конкурси, както и успешен дебют като солист, съвместно с Кралския симфоничен оркестър в една от най-добрите зали – Кадоганхол.

ВХОД СВОБОДЕН!
#

nov

spodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн