„Четяща Стара Загора“ 2019 представя “Тяло под роклята” от Галин Никифоров и “Търговец на щастие” от Неделчо Димитров

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
XIV Маратон на четенето „Четяща Стара Загора” : 15-19 април 2019
*
Никифоров 3Библиотека „Родина” и издателство „Сиела”
представят
„Тяло под роклята“ от Галин Никифоров

18 април, четвъртък, 18:00 часа, Радио Стара Загора. 

“Тяло под роклята” е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта.

Книгата напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто.„Тяло под роклята“ е провокативен, оголващ човешката психика до най-елементарните частици и същевременно жесток и мълчалив роман.

„На последния, четвърти етаж е почти безлюдно. Отдясно е отделението за деца с умствени увреждания и стаите за неизлечимо болни пациенти, които чакат последната си нощ или чудото, което да ги спаси. Вляво са стаите за помощния персонал и два лекарски кабинета за не особено амбициозни доктори, които обичат спокойствието. Тук времето е спряло, нищо не се случва.“

Писателят Галин Никифоров живее в родния си град Добрич. Автор е на седем романа, за които е бил многократно номиниран на различни конкурси и е удостояван с големи литературни награди. През 2011 г. за романа му “Лятото на неудачниците” е отличен с наградата “Български роман на годината”. През същата година печели и наградата “Елиас Канети” с друг свой роман – “Къщата на клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

* * *
Неделчо Димитров 2Библиотека „Родина” и Издателство „Потайниче”
представят дебютния роман на
Неделчо Димитров „Търговец на щастие“

19 април, петък, 18:00 часа, къща-музей „Гео Милев”.

Това не е любовен роман, а книга за любовта. В оригиналния сюжет ще обикнеш историите за истинското приятелство, момчешките разговори, странните уроци за спечелването на мъжкото сърце и, разбира се, за съвършената любов. Ще срещнеш много истини за надеждата и добротата, разкрити чрез любовта. Ще попаднеш на чувства, на които може би ти е трудно да се довериш, но ще можеш да разчиташ на героите в книгата. Когато затвориш последната ѝ страница, ще си помислиш за някой специален за теб човек, а това е прекрасно, нали?

Авторът за себе си:

Завършил съм икономическа специалност, но, за щастие, никога не съм работил по нея. Пътешествах и живях из немалко държави и успях да усетя културата и начина на живот на хората в тях. И разбрах със сигурност: навсякъде човек бленува само за едно – любовта. Някъде тя е по-шумна, някъде е по-спокойна, но навсякъде е най-желана. Това е дебютната ми книга, която е посветена на най-възвишеното чувство.

* * *
Бел. ред.: Срещата с Деница Дилова се отменя по лични причини. Тя и романът й “Безумецът от “Таро” обаче ще гостуват на Стара Загора в средата на месец май. При първа възможност ще ви информираме за новата дата.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн