Премиера на най-най-най малките оперни артисти – на 13 април в Операта

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
poster PEPERUDENA MAGIYA (1)Заповядайте на 13 април, събота, в 11 часа във фоайето на Операта на една кукленска премиера! Кукленска, защото се изпълнява от най-малките възпитаници на Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ – Стара Загора. Подготвителната група към студията е от месец октомври миналата година, а неин ръководител е Маргарита Шоселова. Почти всички малки талантливи деца са възпитаници на Детска градина №10 „Светлина“.

Музиката на спектакъла „Пеперудена магия“ е на Маргарита Шоселова, аранжимент Николай Цолов, либретото е на Мая Дългъчева, постановка и хореография Радост Младенова-Арабаджиева, сценография и костюми Теодора Джамбазова, консултант актьорско майсторство е Деница Янакиева. Разказвач на историята е Нели Нечева, артист-солист в Държавна опера-Стара Загора.

Ето и поканата за този приказен спектакъл:

ПЕПЕРУДЕНА МАГИЯ
музикална приказка за най-малките

„Пеперудена магия“ е поредният образователен авторски спектакъл на Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора.

Този път изпълнители са най-малките участници в студията – деца на възраст от 4 до 7-години. Приказката ще ви пренесе в света на буболечките.

Малката гъсеничка търси приятели, с които да играе. Среща калинки-балеринки, рокпевецът Бръмбаран, работните пчелички, светулка с бляскаво фенерче … Но не успява да създаде с тях приятелство. Те я отпращат, защото не може нито да играе балет, нито да търпи силен шум, не знае как се събира мед, а също и как се сияе… Натъжена се свива в храстите, заплаква и заспива… додето не я разбужда Щурчо с цигулката и запява „Та, ти си прекрасна!“. А преобразената в пеперуда гъсеничката не може да се начуди – мислела, че само в приказките гъсениците се превръщат в пеперуди …

В ролите:
Гъсеничка/Пеперуда – Дивна Арабаджиева
Калинки – Алексия Иванова, Саня Динева, Хрисия Михалева, Яна Етова
Бръмбаран – Георги Анастасов
Пчелички – Габриела Йовкова, Габриела Костова, Златина Кукева, Ивайла Петева, Катерина Кукева, Сияна Матева, Симона Радева, Янина Георгиева
Светулка – Моника Христакева
Щурчо – Светлозар Петков
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн