ВМРО започва кампания “Зеленото е родолюбие”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
VMRO znakОбщинската организация на ВМРО-БНД Стара Загора организира засаждането на 80 дръвчета в училища и детски градини. От  12:00 часа на 05.04.2019г.  ВМРО дава началото на кампанията „Зеленото е родолюбие“ в тринадесет детски градини в Стара Загора – яворови дръвчета ще бъдат засадени в дворовете  им.

За всички детски градини на територията на Община Стара Загора, ВМРО са осигурили дръвчета по заявка на директорите им. Яворовите дръвчета са общо 80 на брой и са дарение от РУГ – Стара Загора, с благодарност към неговия директор г-н Петър Заяков.Дървото намира място в декорирането на паркове, алеи, градини и други подобни места, поради красивата му корона и багренето на листата й на есен в жълто-червено и златисто-жълто.

В  българските народни приказки и песни се разказва, че когато се изморявал от битките с морската стихия, свети Никола лягал да си почине под яворово дърво, защото под него човек може да седи или да спи без никакъв страх от лоши духове или от магии.

За малчуганите в детските градини от ВМРО са подготвили изненади и лакомства.
#


spodelime.com


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн