Николай Диков (Стара Загора) и Йоана Йончева-Фильова (Казанлък) са в листата на ГЕРБ и СДС за Евроизборите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
31032019Станаха ясни кандидатите на СДС и ГЕРБ за членове на Европейския парламент, предаде Агенция „Фокус“.

Номинациите бяха представени от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на изборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Листата води еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

На 13-то и 15-то място в списъка от 17 души са старозагорецът Николай Диков и Йоана Йончева-Фильова от Казанлък.

Николай Диков

Николай Диков

Йоана Йончева-Фильова

Йоана Йончева-Фильова

Николай Диков е роден през 1986 г. Завършил е висшето си образование в Технически университет – София през 2009 г. През 2012 г. защитава магистърска степен по специалност „Публична администрация”. Председател е на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. От 2015 година е председател на групата на ГЕРБ в състава на ОбС – Стара Загора.

Йоана Йончева-Фильова е от Казанлък. Бакалавър по Бизнес мениджмънт от Бостънския университет и магистър “Инженер-технолог“ от Бургаския университет „Проф. Асен Златаров“. Била е офис сътрудник във фирма „Екопак“, ръководител административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД. Семейна, с трима сина – на 3, 5 и 8 години.

Ето и пълния списък:

1. Мария Габриел, ГЕРБ, еврокомисар по цифрова икономика и общество
2. Андрей Ковачев, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент
3. Андрей Новаков, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент
4. Ева Майдел, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент
5. Асим Адемов, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент
6. Александър Йорданов, СДС
7. Лиляна Павлова, ГЕРБ, бивш министър на българското председателството на Съвета на ЕС
8. Емил Радев, ГЕРБ – сегашен европейски депутат в Европейския парламент
9. Ивелина Василева, ГЕРБ
10. Марин Захариев, ГЕРБ
11. д-р Иво Ралчовски, ГЕРБ
12. Младен Шишков, ГЕРБ
13. Николай Диков, ГЕРБ
14. Камен Костов, ГЕРБ
15. Йоана Йончева-Фильова, ГЕРБ
16. Жечо Станков, ГЕРБ
17. Илия Лазаров, СДС

Европейският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел е водачът на листата на ГЕРБ и СДС, с която двете политически сили ще се явят на изборите за членове на Европейския парламент. Това стана ясно по време на специално събитие в НДК, на което ПП ГЕРБ и СДС първи от всички останали партии в страната представиха пълния състав на своята листа. Останалите кандидати са Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов – СДС, Лиляна Павлова, Емил Радев, Ивелина Василева, Марин Захариев, Иво Ралчовски, Младен Шишков, Николай Диков, Камен Костов, Йоанна Йончева-Фильова, Жечо Станков и Илия Лазаров – СДС.

„Аз съм оптимист за Европа. Изборите за Европейски парламент винаги са минавали под мото, че Брюксел е далеч от България и избраните евродепутати са едни скъпо платени чиновници. Само че за пакета “Мобилност” положихме месеци наред сериозна работа и накрая двама излъчени от България евродепутати не гласуваха и тази сага не беше приключена в полза на България. Нима този случай не доказва колко важен е всеки един евродепутат?“ – попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призова всички кандидати на ГЕРБ за членове на следващия Европейски парламент да не използват езика на омразата по време на предизборната кампания. „За нашите опоненти вляво не искам до говоря. Те не са интересни на хората. Яд ме е за тези, които са вдясно и цялата им кампания ще бъде против нашия съюз. Тяхната задача е да рушат, за да върнат ДПС и БСП на власт“, отбеляза Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че въпреки всичките си грешки, партията продължава да е първа политическа сила. „Аз нямам съмнение, че нашата листа е по-добра от всяка друга. Тя се състои единствено от успели, млади и знаещи хора. Истински бих помолил българите да гласуват за нас. Не искам да казвам, че сме идеални – но все още по-добри няма“, подчерта Борисов. Той обясни, че наскоро партията е понесла много тежък удар и обясни, че както всеки път – и сега представителите на ГЕРБ са понесли политическа отговорност и хората виждат всичко това.

„Когато ГЕРБ е силна, нашите политически опоненти нямат друг избор, освен да се опитат да ни разрушат. Неслучайно тяхната листа ще бъде съставена от най-агресивните и злобни партийни кадри“, заяви на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му БСП ще се опитат да изведат на преден план по време на предизборната кампания единствено битови теми, а не диалог за бъдещето на ЕС, за Шенген, за Еврозоната и за сигурността. „Ние няма да влезем техния тон. На техните провокации ние ще отговорим с решения“, увери присъстващите председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

„ГЕРБ като най-голяма политическа сила загърби егото си и проведохме прагматичен диалог със СДС“, припомни Цветанов. По думите му предложенията за кандидати на СДС дават възможност за просперитет. „Днес повече от всякога се нуждаем от обединение“, завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

„Днес повече от всякога действията и идеите на всеки един от нас трябва да се свързани с ценностите на ЕНП“, обърна се към присъстващите Мария Габриел и благодари на премиера Борисов за предоставената възможност да бъде водач на листата. „Заедно показахме, че зад думата обединение не се крият користни мисли. Европа се намира в труден момент, но България може да бъде обединител на каузи“, заяви тя. Според нея Европа е на кръстопът и е важно да се противопоставим на дестабилизиращите процеси и решения. „Националният и европейският интерес могат да бъдат взаимодопълващи се. И това го доказахме с българското европредседателство“, припомни Габриел. По думите й за голяма част от хората Европа е далеч някъде в Брюксел, но според нея Европа е тук и сега. Тя се обърна към всички лидери на листи за европейските избори, като ги призова да се обединят около общи теми, за да пазят българският интерес. “За да не позволяваме други да вземат решения вместо нас. България е зеницата на очите ни на Европа. Тя трябва да бъде пазена във всеки един момент“, допълни Габриел.

„Днес е един хубав ден за българската демокрация. Ние си подаваме ръка в името на едно по-добро бъдеще за Европа и за България. Показахме европейска политическа зрелост и национална отговорност, защото ние сме тези“, отбеляза Александър Йорданов от СДС. Според него само ГЕРБ и СДС могат да победят Българската социалистическа партия. „Нашият европейски народ заслужава да има европейски доходи и самочувствие. Можем да победим и ще победим за доброто на България и на Европа“, завърши Йорданов.
#
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн