Избраха Теодора Крумова за председател на РИК – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Теодора Крумова

Теодора Крумова

Във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори за Европейски парламент днес в Зала 2 на Областна администрация бяха проведени консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия – Стара Загора. Консултациите бяха ръководени от областния управител Гергана Микова. В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България. На консултациите присъстваха и тримата зам.-областни управители – Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов.

За председател на РИК за трети пореден път с пълно единодушие беше избрана Теодора Крумова. Тя бе предложена от представителя на ГЕРБ Пламен Йорданов. Теодора Крумова е председател и на Общинската избирателна комисия, която е с 4-годишен мандат.

За заместник-председатели на РИК бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“.

За секретар на РИК бяха предложени две имена. Представителят на Коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков предложи Милка Кърпачева, а Шендоан Халит от името на ДПС – Междну Бехчет. За Междну Бехчет двама гласуваха „за“, 1 „против“, 4 „въздържал се“. За Милка Кърпачева трима гласуваха „за“, 1 „против“ и трима се въздържаха. Тъй като нито един от двамата кандидати за секретар не събра необходимите гласове, а излъчилите ги представители заявиха, че не се отказват от предложените кандидатури, последната дума за този пост ще има ЦИК.

Участниците в консултациите гласуваха и останалите членове на РИК – Стара Загора. Така в състава на Районната избирателна комисия ще влязат общо 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” – 5 души, партия ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и Реформаторският блок и коалиция „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.
IMG_2118 (Large)
IMG_2116 (Large)
IMG_2117 (Large)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн