Над 30 души посетиха общата изнесена приемна на председателя на Общинския съвет на Стара Загора, секретаря на Общината и местния омбудсман

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_20190321_105314_resized_20190321_030101308IMG_20190321_101516_resized_20190321_030102314Станалата традиционна изнесена приемна за среща с хората от малките населени места в общината Стара Загора проведоха в две села председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретаря на Общинска администрация Делян Иванов и местният обществен посредник Надежда Чакърова – Николова. Те се срещнаха с над 30 жители на Кирилово и Старозагорските минерални бани.

Ремонт на пътна инфраструктура в село Кирилово желаят жителите му, а това бе поставено като най-голям проблем от тях по време на изнесената среща. Други набелязани трудности от жителите на старозагорското село бяха сметоизвозването и бездомните кучета.

Представителите на местното самоуправление дадоха подробности за очакваното стартиране на кампания за кастриране на домашни кучета, което ще намали значително броя на безпризорните четириноги, тъй като голям процент от тях са имали стопани, които вече не желаят да се грижат за тях.

Неудобство и предпоставка за пътни инциденти създава изкуствена неравност, целяща намаляване на скоростта, при входа на селото, която според живеещите наоколо не отговаря на нормите – прекалено висока и тясна е.

„В Кирилово предстои да се реновират още улици, да се направи ремонт и на Здравната служба, както и да се урегулира отводняването в селото и почистване на канала, който минава около селото“, даде подробности секретарят на старозагорската община Делян Иванов. Той добави, че общо за подобрения в населеното място са предвидени над 100 хил. лева за тази година.

Пътуващите често пенсионери поискаха още от представителите на местното самоуправление да преразгледат графика на автобусите, цените на пътуването между близките села, както и възможността отново да закупуват едногодишни карти за междуградската мрежа.

В курортното селище Старозагорски минерални бани темите отново бяха бездомните кучета, които стават все повече през пролетта, както и тези, свързани с нуждата от по-често сметоизвозване. Въпрос бе зададен и за възможността за концесия на езерото, както и за подобряване на имиджа на курортното селище.

Омбудсманът Надежда Чакърова – Николова пък обяви, че води активна комуникация с местното електроразпределително дружество, защото жалбите за променливо напрежение в района са зачестили.

В срещите с жителите на селата участваха и кметовете на населените места – Станимира Маринова на Кирилово и Станчо Станев на Старозагорските бани.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн