Задържаха под стража 40-годишен за хулиганство в опасен рецидив

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 40 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 16 март 2019 г. в Казанлък, в условията на опасен рецидив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправяне на ругатни и закани: „Какви сте вие? Сега ще ви уволня“, по отношение на служители на РУ на МВР-Казанлък, посегнал да удари с юмрук полицейски служител, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал.5 вр. с ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 16 март 2019 г.обвиняемият А.А. е бил в дома си и след употреба на алкохол е упражнил физическо насилие над майка си и брат си. Те сигнализирали на тел.112, при което местопроизшествието било посетено от екип полицейски служители. На място А.А. започнал да отправя ругатни, закани и посегнал да удари с юмрук полицейски служител.

По образуваното бързо производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че има вероятност А.А. да се укрие или да извърши и друго престъпление, тъй като е осъждан многократно за престъпления против собствеността. По последното му осъждане, което е в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода, е изтърпял наказанието си през декември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
vik-22-03-19
#


споделяне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн