Концерт под надслов “Жена и майка, и любима” в Стара Загора събра жените-социалистки за 8-ми март

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
sn_01_JSsn_04_JSДоколко жените смогват с високите летви, които си поставят или приемат доброволно, доколко трябва да си припомнят няколкото традиционни роли и как да опазят женствеността си в щурма към този уж мъжки свят. Така определи в словото си основното предизвикателство, отредено за нежния пол, в днешните динамични условия областният координатор на Обединението на жените-социалистки Донка Динева на тържеството по повод Международния ден на жената. Тя прикани присъстващите да се обърнат към историята и да окажат почит към всички онези жени в миналото, които прокараха пътя дотук.

„За да сме независими финансово, да имаме равни права с мъжете във всяка сфера на живота, зад всяка победа стоят митинги, демонстрации и пламенни речи на работнички. Нашето родно наследство също е изпълнено със силни жени, жените-хайдутки, първите светски учителки и интелектуалките, жените-партизанки, милосърдните сестри по фронтовете на толкова много войни, жените-героини на социалистическия труд, с всички онези жени, които бяха първи в професията си”, припомни Динева. По думите й точно сега е моментът, в който българките трябва да закрепят баланса в самите себе си, в семейството си, в обществото. „А постигането на хармония е умение, което зависи от нас. Честит празник!”, поздрави тя присъстващите старозагорки и откри сцената на музикалните и поетични поздрави. В тържеството участваха поетът Йордан Пеев, дългогодишната учителка Антоанета Банова, талантливите деца от Вокална студия „Розов свят” и от Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Концертът под надслов “Жена и майка, и любима” бе организиран от Обединението на жените-социалистки в БСП, Фондация “Пламък”, Педагогическото дружество “Теофано Попова” и Дружеството за разпространение на знания в Стара Загора.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн