Идва Четиринадесетият Маратон на четенето на Библиотека Родина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Maraton na cheteneto 2Скъпи приятели на четенето и на Библиотека „Родина”!

За 14-ти пореден път и с голямо удоволствие се обръщаме към вас, за да ви подканим да се включите в нашия традиционен Маратон на четенето! Както, уверени сме, добре помните, той се провежда всяка година през най-хубавия пролетен месец април. Библиотека „Родина” е основният организатор на това чудесно събитие, което насърчава любовта към книгата и четенето, а наши любезни партньори отново ще бъдат Община Стара Загора и Регионалната библиотека „Захарий Княжески”.

През 2019 г. целият месец април ще протече под мотото „Четяща Стара Загора”. Събитията, които ще се организират, започват на 2 април, когато отбелязваме Международния ден на детската книга и изкуствата за деца, и ще продължат до последните дни на месеца, съвпадащи с най-големия християнски празник Великден.

Бихме искали да ви помолим да изпратите на нашия имейл програмите на вашите училища, с които ще се включите и тази година, за да направим Маратона на четенето още по-оживен и забавен! Приканваме да се приобщят към тази полезна за деца и възрастни проява всички библиотеки, училища, детски градини, читалища, социални домове, институти, организации, бизнес офиси, издателства, редакции и книжарници.

Четиринадесетият Маратон „Четяща Стара Загора” 2019 г. отново е част от Културния календар на Община Стара Загора. Кулминацията му е насрочена за 23 април, вторник – Световен ден на книгата и авторското право, от 8:00 до 22:00 часа. Мястото е на пешеходната зона от бул. „Цар Симеон Велики” пред книжарница „Хеликон”. Инициативата е подкрепена от местните медии, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев”, Къщата на Архитекта, Драматичен театър „Гео Милев”, Държавен куклен театър Стара Загора, книжарница „Хеликон”, сайта „Детски книги” и много български издателства.

Гости на Стара Загора през месец април ще бъдат утвърдени и обичани български писатели, които ще ви разкрием след 20 март.

Най-горещото наше желание като организатори е всички заедно да успеем да привлечем колкото се може повече съмишленици в подкрепа на четенето като важно условие за пълноценното развитие на човека. Затова ви приканваме да развихрите въображението си в още и още инициативи! Участието в Маратона е нерегламентирано и съвсем доброволно. Идеята е да се четат на глас текстове от най-любими произведения, от най-пристрастяващи автори и по интересни теми. Няма никакви сковаващи ограничения – нито за място, нито за начин на почитане на словото! Напомняме, че могат да бъдат организирани още и дискусии, конкурси, викторини, прожекции на филми, презентации, драматизации и т.н., и т.н., свързани с книтите и техните автори!

Информация за организираните от Вас прояви през април – кога (дата и час), къде, какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата и четенето на 23 април, изпращайте до 29 март на е-mail: lib@rodina-bg.org или съобщете на GSM: 0886 463 731, 0884 477 915. Програмата на „Четяща Стара Загора” ще се актуализира ежедневно.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: lib@rodina-bg.org. Резултатите от Маратона „Четяща Стара Загора” ще бъдат илюстрирани на уебсайта www.rodina-bg.org и в социалните мрежи.

От организаторите
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн