Разследват отвличане на 13-годишна за брак с непълнолетен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отвличане на лице, ненавършило 18 години – момиче на 13 г., като престъплението е извършено от повече от едно лице – престъпление по чл. 142, ал.2, т.3 вр. с чл. 142, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 5 март 2019 г. в с. Тъжа общ. Павел баня, малолетното момиче е било отвлечено с цел брак с непълнолетен младеж. След сигнал на роднини пострадалата е била намерена в друго село.

По делото е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Установени са четири лица, от които три непълнолетни момчета и мъж на 34 г., отвлекли малолетното момиче, както и автомобила, с който се предвижвали. Предстои те да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми. Иззети са видеозаписи, по които се извършва техническа експертиза, назначена е и съдебномедицинска експертиза.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 142, ал.2 от НК, е лишаване от свобода от 7 до 15 години.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн