Национална кръводарителска кампания организират Ротаракт клубовете в България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
SUPERMENРотаракт клубовете в България организират национална кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Тя ще се проведе в световната седмицата на Ротаракт от 11 до 17 март в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Дупница, Свищов и Панагюрище. Допълнителна информация относно локациите и часовия диапазон – на следния линк във фейсбук >>>.

Кръводарителската кампания в Стара Загора ще се проведе на 15 март от 9:00 до 12:30 часа и на 16 март от 10:00 до 15:00 часа в Международния младежки център.

За 8 поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път е, че тя е по-широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблемът, пред които е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане – оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите на кампанията са следните:

* да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин се увеличи възможността повече хора да дарят кръв за първи път;
* да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;
* да покаже на обществото колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот.

Кампанията се радва на подкрепата от 21 Ротаракт клуба в България, на Районните центрове за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Българския червен кръст (БЧК), Националното представителство на студентските съвети (НПСС), на аптеки и компании от сегмента на корпоративния, малкия и средния бизнес в страната.

Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приемат всеки включил се в нея за герой, затова и призивът към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“

Д-р Златина НАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора
#


сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн