Втори ден продължава в Стара Загора работната среща на омбудсманите от 11 общини в страната

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
6_3В първия ден от работната среща вчера бяха обсъдени сходни казуси, поставени от граждани и решаването им в различните общини, имаше ползотворен обмен на добри практики. В срещата участваха обществените посредници на общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Елин Пелин и Симитли. Те бяха поздравени от председателя на ОбС Стара Загора Таньо Брайков и заместник-кмета на община Стара Загора Иванка Сотирова, които изразиха задоволството си от взаимодействието между институциите на местно ниво и постигането на добри резултати за гражданите.

Обществените посредници се обединиха около принципната си позиция на удовлетвореност от предприетите от Народното събрание инициативи във връзка с достойно отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция. С писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева членовете на мрежата от местни омбудсмани предлагат своето партньорство и изразяват желание да се включат в планираните за 16 април „Уроци по Конституция“ пред учениците в цялата страна.

Първият в страната Млад омбудсман на Млада Загора вече е член на мрежата от действащите обществени посредници в Република България. По предложение на обществения посредник в Стара Загора Надежда Чакърова Младият омбудсман Бетина Радева и нейният заместник Калоян Максимов получиха официален знак за принадлежност към мрежата от обществени посредници в страната, връчен от председателя на мрежата Иван Капралов.

Днес, 07.03.2019 г., работната среща на обществените посредници от страната продължава със среща-разговор с областния управител Гергана Микова и областната управа на област Стара Загора.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн