Отворено е за записвване за участници и ментори първото издание на програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
53653653Инициативата за мотивация и личностно развитие „Аз и моят успех“ и екипът на Международен младежки център – Стара Загора реализират програмата за индивидуално менторство на ученици ABLE Mentor в Стара Загора. Тя е насочена към ученици от 10 и 11 клас, които имат интересни идеи и новаторски дух, и през годините се е доказала като изключително полезна за бъдещето успешно развитие на учениците, които са преминали през нея.

Създадена през 2013 г. от група приятели, обединени от членството си в Сдружение “Асоциация на българските лидери и предприемачи” (ABLE), програмата за индивидуално менторство продължава да се развива и ще намери своето пилотно издание в Стара Загора.

Участието в програмата е безплатно и е подходящо за ученици от всяко училище, като единственото изискване е те да бъдат в 10-ти или 11-ти клас. Записването за участие е отворено до 15 март (петък).

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците.

Повече информация за програмата – на https://www.ablementor.bg/
Запиши се като участник (за ученици 10-11 клас): https://www.ablementor.bg/students/
Запиши се за ментор: https://www.ablementor.bg/mentors/

За допълнителни въпроси можете да се обръщате към Венелин Добрев (vdobrev@net.ablebulgaria.org: 0885 877 636).
#share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн