Откриха изложбата „Мост-Между-Културите“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4514 (1)IMG_4500 (1)Фотоизложба, посветена на проекта „Мост-Между-Културите“, който се реализира за трета поредна година в Стара Загора с подкрепата на кмета Живко Тодоров, откриха днес във фоайето на Община Стара Загора. Тя е организирана от Източноевропейски Форум за диалог “Мостове”.

Изложбата представя лица и моменти от Третото издание на предизвикателството „Мост-Между-Културите“, проведено през 2018 г. в две части в две държави. Инициативата, която има за цел да насърчава разбирателството, междукултурната и религиозна толерантност, събира в рамките на 5-дневен лагер деца от различни етноси и вероизповедания в Стара Загора и Хага.

На 22 пана старозагорските фотографи Калина и Борис Борисови разказват една история на приятелство, уважение и опит да станеш по-добър човек. Представени са знакови моменти, емоции, преживявания от дните заедно. „Видяхме на практика как се изграждат мостове“, сподели Калина Борисова.

„Инициативата бе подкрепена от Община Стара Загора, защото какво по-хубаво от това да се преодоляват предубеждения и да се изграждат мостове чрез общуването между деца от различни етноси. Ние винаги ще подкрепяме подобни инициативи, те са полезни и снимките са красноречиво доказателство“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствена грамота за подкрепата на проекта.

Изложбата ще остане във фоайето на Община Стара Загора две седмици. След това тя ще бъде представена в още четири български града, а наесен и в Женева.

Изложбата вече е гостувала в Народното събрание със съдействието на неговия зам.-председател Емил Христов и старозагорския депутат Радостин Танев.
IMG_4521
#

nov

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн