Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 25-28 февруари 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 28 февруари са отчетени малко над 150 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града, няколко сигнала са постъпили и за паркиране на частни автомобили на таксиметрови стоянки. След проверка по сигнал, бус и автомобил са включени в процедура по доброволно/принудително премахване от междублокови пространства. Констативен протокол е съставен на шофьор на камион за замърсяване на пътното платно с кал около блок №2 на бул. „Св. Отец Паисий“. По сигнал е извършена проверка за множество паркирани автомобили върху пешеходната зона между сградите на НОИ и ПГСАГ „Лубор Байер“. Нарушителите са санкционирани.

За струпване на отпадъци е сигнализирано по околовръстната дъга до село Хрищени. Снимков материал и докладна записка са съставени след счупване на стъклена част от оградата на моста над Античния форум „Августа Траяна“. Мерки са взети и за установяване на нарушители, замърсяващи пространството по пътя за Млечна кухня.

За бездомни кучета е съобщено около голям хипермаркет в източната част на града, до парк „Митрополит Методий Кусев“, както и в кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Граждани са се оплакали от шум от ремонтни дейности в жилищни сгради и силна музика. Сигнал е получен и за вандали, които чупят съоръжения на детска площадка, намираща се на бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, паркомати и информационни табла, обслужващи автобусните спирки. Обезопасени са шахти, както и премахнати изсъхнали клони на дървета и храсти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн