За 11-та поред година ученици от Гълъбово майсториха мартеници в конкурс на ЕЙ И ЕС България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, министър-председателя и ръководителите на институциите в България
*

Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков позира с всички изработени мартеници преди да бъдат разпратени до институциите в България

Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков позира с всички изработени мартеници, преди да бъдат разпратени до институциите в България

Избраната за победител мартеница, изработена от децата от Трета група "Мечо Пух" на детска градина "Наталия" в Гълъбово

Избраната за победител мартеница, изработена от децата от Трета група “Мечо Пух” на детска градина “Наталия” в Гълъбово

Близо 400 ученици от Гълъбово участваха в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС България за изработка на най-оригинална мартеница. Своеобразното арт състезание, посветено на Пижо и Пенда, се провежда за 11-та поред година и е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и община Гълъбово.

Тази година в конкурса за мартеници се включиха деца от 3-и до 5-и клас от всички училища в община Гълъбово, както и предучилищните групи от детските градини „Радост“ и „Наталия“. По традиция с предоставените от ЕЙ И ЕС България материали, прежда, мъниста и други елементи за декорация те изработиха мартеници с големина около 60 см. Майсторлъкът и фантазията на децата отново смаяха журито, което бе истински затруднено да определи най-красивата мартеница. За победител все пак беше избрана Трета група „Мечо пух“ на детска градина „Наталия“. Голямата награда за всички деца от групата победител, осигурена от ЕЙ И ЕС България, е еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България. И понеже празник без почерпка не може, за творческото си въображение, усърдието и упоритата работа всички деца получиха лакомства и торта с първомартенска украса.

Изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благоденствие ЕЙ И ЕС България традиционно ще подари на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции.

За 11-те години в конкурса за Баба Марта са участвали около 4000 деца.

Конкурсът за мартеници е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България и е насочен към опазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на ЕЙ И ЕС България в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 14,5 млн. лева.

За ЕЙ И ЕС България
ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 29 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.
За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте ЕЙ И ЕС България и във Facebook, в LinkedIn и в Instagram.

За ЕЙ И ЕС
Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 15 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света.
За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн