Спортен клуб по художествена гимнастика “Берое” празнува 25 години с Девети международен турнир

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8710В общинската спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора се проведе Девети поред международен турнир по художествена гимнастика за Купа Берое, в който участваха общо 320 състезателки във всички възрастови категории – от деца, родени след 2014 г., до кат. “Жени“. Участие взеха представители на 20 български клуба и два от Украйна и Молдова.

Турнирът бе открит с кратка церемония по повод 25-годишнината от създаването на Спортен клуб по художествена гимнастика “Берое”. Гл.експерт по Спортни дейности в Община Стара Загора Петко Крумов поднесе поздравителен адрес от името на кмета Живко Тодоров.

„Чрез Вас десетки деца от Стара Загора са се докоснали до магията на този спорт и той е останал завинаги в сърцата им. Под ръководството на квалифицирани и опитни треньори спортът създава ред положителни качества у подрастващите, той учи на дисциплина и трудолюбие. Вашите момичета се изявяват отлично години наред в множество национални и международни турнири. Вие и СКХГ „Берое“ сте част от спортната история на Стара Загора, с която се гордеем!“ – пише градоначалникът.

Турнирът бе организиран от Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика “Берое” с председател и старши треньор Антоанета Терзиева – председател на Съдийската комисия и зам.-главен съдия на турнира. Главен съдия бе Мариана Пищалова, а арбитър и гост на турнира Ани Бошева – член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

В момента в клуб СКХГ „Берое“ тренират над 75 деца, той е и с най-много картотекирани състезателки – 34, още 45 са в подготвителни групи, с очаквания също да бъдат картотекирани.

През 2017 г. с подкрепата на Община Стара Загора бившата зала за борба бе превърната в добре уреден дом на художествената гимнастика, където тренират над 150 деца от двата местни клуба.
IMG_8708IMG_8709
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн