“Приказки за Стара Загора” със събитие, посветено на Старозагорското радио

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Radio Stara ZagoraНа 25.02 (понеделник) от 19:30 в бирария “Колобри на бирата” (адрес: “Митрополит Методи Кусев №1″) ще се проведе поредната беседа от инициативата “Приказки за Стара Загора”. Този път тя е посветена на Радио Стара Загора, което е първото извънстолично радио.

Историята на радиото започва на 13 декември 1927 г., а редовните си емисии Радио Стара Загора стартира на 21 май 1936 г., като остава единствената регионална радиостанция на територията на Южна България до 1955 г., когато започва излъчване и Радио Пловдив.

Радио Стара Загора днес излъчва модерна регионална информационно-музикална програма от 6:00 до 24:00 часа, като всеки четвъртък излъчва собствена програма по националното радио „Хоризонт“ от 4:05 до 6:00 ч. в предаването „По първи петли“.

Радиото съхранява една от най-богатите музикални колекции в страната, наброяваща над 50 000 заглавия в областта на народната музика, благодарение на звукозаписното си студио, в което в продължение на много години са записани много певци, изпълнители, оркестри и състави.

Повече за историята на радиото ще разкаже неговият главен редактор Здравко Георгиев. По време на събитието гостите ще имат възможност да видят архивни кадри от миналото на радиото.

Събитието с безплатен вход.

Форматът “Приказки за Стара Загора” цели да популяризира културно-историческото минало на Стара Загора в периода след Освобождението чрез провеждането на безплатни тематични беседи в неформална обстановка. Лекторите са личности, които са посветени в темите и могат да ги представят по интересен и увлекателен начин. До момента са проведени събития, посветени на туристическото дружество “Сърнена гора”, Държавен куклен театър – Стара Загора, на старите къщи в града, Държавна опера – Стара Загора и на хранилището на Националния филмов център.

Повече информация можете да намерите в събитието: https://www.facebook.com/events/304022103639993
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн