Започва укрепване стената на язовир „Хайдушко кладенче“ край Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
podpisvane na dogovorКметът на Гълъбово Николай Тонев подписа договор с Министъра на околната среда и водите Нено Димов за превенция и управление на риска от наводнения на язовир „Хайдушко кладенче“.

Проектът “Възстановяване и укрепване на стената на яз. “Хайдушко кладенче” и съоръженията към нея в землището на община Гълъбово с цел подобряване на нейното техническо и експлоатационно състояние, защита на техническа и социална инфраструктура, както и повишаване защитата на населението от наводнения” ще се изпълнява по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.”.

Безвъзмездната финансова помощ е в максимален размер от 998 963,08 лв., от които 849 118,62 лв. са от Кохезионния фонд и 149 844,46 лв. са национално съфинансиране от държавния бюджет на страната в рамките на договора „Мерки за въвеждане на решения за превенция и управление на риска от наводнения” с бенифициент община Гълъбово BG16M1OP002-4.004.

Срокът за изпълнение на проекта е 29 месеца.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн