Кметът Живко Тодоров и министър Красен Кралев откриват ремонтираната покрита лекоатлетическа зала в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Обновената закрита писта. Снимка: Стоян Стратиев

Обновената закрита писта.                          Снимка: Стоян Стратиев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открият ремонтираната покрита лекоатлетическа зала в Стара Загора, която се намира над стадион Берое.

Извършен бе ремонт на покрива и положена нова настилка на пистата за бягане. Ремонтиран е и секторът за хоризонтални скокове, монтирано е легенче на скочището за овчарски скок. Подобрена е осветеността на залата с подмяната на осветителните тела в западната ѝ част.

Изпълнител на ремонтните дейности на стойност 490 116 лв. е „Проинвест строй“ ЕООД Пловдив. Средствата са субсидия от бюджета на Община Стара Загора.

Закритата лекоатлетическа зала е изградена преди повече от 30 г. В началото на 2015 г. залата, в която провеждат тренировки състезателите от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, беше газифицирана и предостави комфорт и удобства за провеждане на пълноценни тренировки през целия зимен период. Благодарение на личната ангажираност на кмета Живко Тодоров и с подкрепата на общината бяха осигурени средствата за инсталирането на 7 конвектора, които работят на газ и поддържат постоянна температура от 20 градуса.

След извършения ремонт на лекоатлетическата писта на стадион Берое през 2013г., което позволи провеждането на Балканиада по лека атлетика през 2013 г. и Европейско отборно първенство по лека атлетика през 2015 г., както и възстановяването на авторитетния международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ през 2013 г., това е поредната подкрепа на общинското ръководство за развитието на леката атлетика в Стара Загора.

Официалното откриване на ремонтираната лекоатлетическа зала ще се състои на 15.02.2019 г. от 14.00 ч.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн