Обучават преподаватели за превенция на престъпления при малолетни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Местна комисияМестната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Община Стара Загора, Второ управление „Полиция“ и Местната комисия в Чирпан организират обучителен семинар в Стара Загора. Целта е повишаване сигурността на децата, превенция и ограничаване на противоправните деяния от малолетни и непълнолетни. Основният фокус е поставен върху сфери, свързани с превенция на употребата и разпространението на психоактивни вещества и телефонните измами.

Семинарът ще се проведе на 13.02.2019 г. от 14.00 до 17.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора.

Обучението е насочено към усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на обществени възпитатели и членове на местните комисии, инспектори в Детска педагогическа стая, директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози, учители и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни, за постигане на положителни резултати в противодействието на детската престъпност и осигуряване на безопасна среда за децата.

Лектори в обучителната програма са инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици” към СДВР, с презентацията “Всички заедно срещу наркотичните вещества” и старши инспектор Ивелин Иванов от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР Стара Загора, който ще дискутира с участниците темата за телефонните измами.

В рамките на следващия ден инспектор Петьо Петков ще проведе беседи с ученици от старозагорските училища.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн