Избраха изпълнителен директор на Туристически район „Долината на розите“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
10 (1)На свое заседание днес Управителният съвет на туристическия район „Долината на розите“ избра единодушно за изпълнителен директор казанлъчанката Деана Петкова (в средата на снимката). Председателят на Управителния съвет и кмет на община Казанлък Галина Стоянова описа Деана Петкова като „млад човек, с висше образование „Туризъм“, работила е в Общината, занимава се с култура”. “Изпълнителният директор е човекът, който ще обединява усилията на всички ни и трябва да е на разположение на всички общини”, обобщи Галина Стоянова. Деана Петкова, позната на казанлъчани като хореограф-педагог в Народно читалище “Жар 2002″, заяви готовност да работи всеотдайно за разработването на съвместни туристически продукти между 13-те общини, включени в Организацията за управление на туристическия район: Гурково, Казанлък, Копривщица, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сливен, Сопот, Стрелча, Хисаря и Челопеч.

Днешният избор е последна стъпка за окончателната регистрация на Организацията в Министерство на туризма.

Решението за създаване на Организация за управление на туристически район „Долината на розите“ с център Казанлък бе взето по време на Учредителното събрание в средата на месец януари, т.г. Тогава учредителното събрание гласува 7-членен Управителен съвет с председател Галина Стоянова.

„Долината на розите“ е 6-ият регистриран туристически район в страната, който ще разработва за туристите продукти и услуги в сферата на здравния и културен туризъм: балнео, СПА и уелнес, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн