Разследват трудова злополука в рудник “Трояново-север”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MMI rudnik 2 GTLДосъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител за за това, че на 2.02.2019 г. в рудник “Трояново-север” при възникнал производствен инцидент е настъпила смъртта на 31-годишен мъж поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност – престъпление по чл. 123, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е извършен оглед на местопроизшествието, назначена е съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза, разпитани са свидетели. Към делото са приобщени множество доказателства – документи, касаещи безопасността на труда и технологични документи.

(31-годишният работник от Сливен е паднал върху гумено-транспортна лента, изнасяща материал от разкривката на рудника, след като се е качил върху рамката й. Тялото му е намерено обезобразено в края на лентата – бел. ред.)

Снимката е илюстративна

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн