Задържаха 29-годишен за грабежи на старозагорки

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.К., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че през периода от 15.01.2019 г. до 29.01.2019 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи, както следва:

* на 15.01.2019 г. – дамска чанта с портфейл и сумата от 70 лева, лична карта, свидетелство за управление на автомобил и контролен талон, 3 банкови карти и други лични вещи от владението на другиго;

* на 16.01.2019 г. – дамска чанта със сумата от 25 лева, лична карта, банкова карта и свидетелство за управление на автомобил и контролен талон от владението на другиго;

* на 29.01.2019 г. – дамска чанта от екокожа с намиращи се в нея мобилен телефон марка „Леново“, тефтер, черно портмоне, съдържащо дебитна карта, зарядно устройство за телефон, два дезодоранта, диоптрични очила и цикламено портмоне, съдържащо лична карта и свидетелство за управление на автомобил от владението на другиго,

с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че през периода 15.01.-29.01.2019 г. обвиняемият И.К., който е безработен, изпитвал финансови проблеми и решил да си набави средства, като извършва престъпления. На посочените дати в късния следобед той излизал и се движел в района на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. Около болничното заведение той набелязвал самотно движещи се жени, които проследявал и нападал, като чрез употреба на сила отнемал дамските им чанти. След извършване на престъпните деяния по-голямата част от отнетите вещи обвиняемият И.К. изхвърлял или унищожавал, като паричните средства изразходвал за лични нужди и проигравал на хазартни игри в казина в града.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн