Съдят 49-годишен за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем П.П., на 49 г., по бързо производство за това, че на 24.01.2019 г., в гр. Стара Загора, не изпълнил Заповед за защита от домашното насилие от 15.01.2019 г. по гражданско дело на Районен съд – Стара Загора (нарушил забраната да приближава до майка си на разстояние по-малко от 50 метра) – престъпление по чл.296 ал.1 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан и за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

В хода на образуваното срещу П.П. бързо производство е установено, че по гражданско дело по описа на Районен съд – Стара Загора, той е бил отстранен от жилището, в което живеела неговата майка и му е наложена забрана да я приближава на разстояние по-малко от 50 метра. На 24.01.2019 г. обвиняемият отишъл до жилището на майка си, като настоявал да влезе. Той започнал да блъска по входната врата и майката подала сигнал на телефон 112.

П.П. е многократно осъждан до момента, като са му налагани наказания в различни размери (от 6 месеца до 4 години лишаване от свобода), последно е освободен от затвора през февруари 2016 г.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като на 28.01.2019 г. е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия П.П.

Със съдебно определение от 28.01.2019 г. по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение “Домашен арест“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн