Общински съветник предложи да бъдат повишени заплатите на кметовете и кметските наместници по селата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Янко Янков

Янко Янков

На днешната редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора при разглеждането на бюджета общинският съветник от гражданска листа “Истината за Стара Загора” Янко Янков поиска допълнително увеличение на заплатите на кметовете по селата и кметските наместници с минимум 200 лв. Това негово предложение беше направено с аргумента, че във всички малки общини около Стара Загора, които са и много по-бедни, кметовете по селата получават по-големи заплати. На отговора на секретаря Делян Иванов, че в общината има много села, а средствата не достигат, Янков отговори, че бюджетът на Стара Загора е повече от бюджетите на цитираните три общини с по-големи кметски заплати – Чирпан, Мъглиж, Опан, взети заедно. Предложи също и от къде могат да се вземат необходимите средства в размер на едва 10 000 лв. на месец, които ще стимулират много кметовете в тяхната работа, която ги ангажира често и в събота, и в неделя с проблемите на хората, а също и до късно вечер – за почистване на улиците от снега например.

“Имайте предвид, че кметовете изпълняват също така ролята и на куриери, и на нотариуси, и на какво ли още не. Обидно е кмет на село да взима под 500 лв. на месец, колкото са най-ниските заплати. Може да се отрежат по 100 лв. минимум от всички нас – 51 съветници, и да се дадат на кметовете по селата, също може и да се съкрати бюджетът на председателя на общинския съвет Таньо Брайков, който е заложен 45 000 лв. Говорим за 120 000 лева на година от 120-милионен бюджет” – завърши изказването си Янко Янков. Той ще пусне писмено това свое предложение към кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн