Директори на Институт “Конфуций” посетиха Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1775 (Large)Областният управител Гергана Микова се срещна днес с Гао Чунли, директор на института „Конфуций“ в София от китайска страна, Аксиния Колева, директор на същата институция от българска страна и Мариана Пенчева, директор на СУ „Максим Горки“.

Двете дами са в Стара Загора по повод тържеството за посрещане на китайската Нова година, организирано от СУ „Максим Горки“. На празника тази вечер дойдоха преподаватели по китайски език от училища в цялата страна.

В обръщението си към своите гости г-жа Микова подчерта, че с разширяването на търговско-икономическите връзки между Китай и България изучаването на китайски в училищата става необходимост и изрази задоволство, че в Стара Загора езикът се преподава от дълго време. „Културата и традициите са това, което може да ни свърже най-бързо и ще ни помогне да се опознаем взаимно. Вие сте за първи път в Стара Загора, но аз ще се радвам, ако продължим контактите си“, каза областният управител.

Гао Чунли заяви, че е впечатлена колко много жени в България заемат важни постове във всички сфери. Тя изненада приятно домакините си с отлични познания за древната история на Стара Загора и изрази готовност да посети отново града и региона, за да разгледа културно-историческите забележителности.

За Институт Конфуций:
Институт Конфуций – София е образователен и културен център към СУ “Св. Климент Охридски”, чиято основна дейност е свързана с преподаването на китайския език и разширяване познанията на хората от различните страни за китайския език и култура, развитие на приятелските отношения и разгръщане на международния обмен и сътрудничество между Китай и държавите по света в областта на образованието, науката, културата, икономиката и други сфери.

Институт Конфуций – София е създаден с подкрепата на Съвета за международно разпространение на китайския език (Ханбан) като партньорска организация между Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Пекинския университет за чужди езици, той е част от глобалната мрежа китайски образователни институти, които вече наброяват над 400 в целия свят.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн