Кметът Живко Тодоров изслуша предложения на младите хора в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
fznorfznorРезултатите от инициативата „Гласът на младите” на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора, която се провежда за втора година, отчетоха на среща днес градоначалникът и младежите. На срещата присъства и зам.-кметът Иванка Сотирова.

В специални кутии, поставени в старозагорски училища, в десетдневен срок, младите хора можеха да пуснат своите предложения и мнения. Очакванията бяха да се получат различни идеи какво да се промени през 2019 г. в Стара Загора и в живота на младите хора.

„Това бе възможност на старозагорските ученици да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Стара Загора. Идеята е да има добро сътрудничество между Общината и младите хора. За нас е много важно да се чува гласът ни“, коментира Радина Николова, председател на МОС.

В инициативата се включиха: ТГ „Княз Симеон Търновски”, ППМГ „Гео Милев”, СУ „Иван Вазов”, ПГЕ „Джон Атанасов”, ПГВМ „Иван П. Павлов”, СУ „ Максим Горки”, СУ „Васил Левски” и Младежки общински съвет.

Получени са над 200 предложения. Основните са свързани с уреждане на битови и транспортни проблеми, както и с предложения за спортни инициативи.

Учениците предлагат да се направят заслони по автобусните спирки, за да може гражданите да чакат на топло идването на тролейбусите и автобусите от градския транспорт. Зам.-кметът Иванка Сотирова обясни, че се предвижда поставянето на винили по спирките отразяващи историята на Стара Загора от Неолита до наши дни.

Други предложения на младите хора са свързани с обособяването на кътове за отдих в училищата и разширяване на тоалетните в някои от тях.

Членовете на Младежкия общински съвет предложиха да бъдат ремонтирани Младежкият дом и Центърът за подкрепа за личностно развитие.

Младите старозагорци искат още повече площадки за фитнес и стоянки за велосипеди.

„Радвам се, че младите хора мислят за развитието на своя град. Ние се вслушваме в техните предложения и ще помагаме, с каквото можем“, каза кметът Живко Тодоров. Той припомни, че изграждането на слънчев часовник в разширението на парк „Артилерийски“ е по идея на младите хора. Подчерта още, че в него ще има скейт парк и велоалеи. Кметът обеща, че тази година ще се направи всичко възможно да се ремонтират Младежкият дом и Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Подобряването на средата в междублоковите пространства също е едно от предложенията. Кметът Живко Тодоров предложи на младежите да поемат инициатива за облагородяване на междублоковите пространства в избрани от тях места, а Общината ще им помогне с необходимите цветя и дръвчета.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн