Оставиха в ареста водача на колата-беглец

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С., на 29 г., за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане.

1. На В.С. е предявено обвинение за това, че на 17.01.2019 г. в Стара Загора и в с. Калояновец, общ. Стара Загора, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал, като осуетил извършването на полицейска проверка от двама полицейски служители от ОД МВР – Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „Опел Астра“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.

2. На 17.01.2019 г. в Стара Загора по ул. „Генерал Гурко“ противозаконно пречил на орган на властта – двама полицейски служители при ОД на МВР – Стара Загора, да изпълнят задълженията си – да му извършат проверка на водач на МПС, като не спрял за проверка при подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрулен екип на 1 РУ на МВР -Стара Загора – престъпление по чл. 270, ал.1 от НК.

3. На 17.01.2019 г. на път ІV-66622 (с. Ръжена, общ. Казанлък – с. Ягода, общ. Мъглиж), в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, но 200 м източно от жп прелез, в посока запад-изток, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Пежо 307“, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е. реалната опасност да се укрие е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vikknov

сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн