ДБГ: Опасността две десни формации да се явят на Евроизборите става все по-видима

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
pkf-bta-14.1.19 (1)Времето до Евроизборите намалява и с всеки изминал ден опасността вместо широко дясно обединение на вота да се явят две десни формации е все по-голяма. Това заяви Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите на пресконференция днес. Той поясни, че в широкото дясно пространство трябва да се включат ДБГ, Демократична България, СДС, БЗНС, БНД и др. и това би дало възможност един или двама десни евродепутати да влязат в новия ЕП.

Той обобщи, че целта на десните трябва да е единство на местните избори, отстояване на извоюваните позиции в местната власт, спечелване на кметското място в София и предсрочен парламентарен вот, който да разбие политическото статукво на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според председателя на ДБГ Димитър Делчев партията вече не разчита на обещания за коалиция, а е дошло времето за конкретни действия. В последните месеци ние от ДБГ многократно подавахме ръка на десните партии, проведоха поредица общи събития, включително и подписахме декларация за машинното и дистанционното електронно гласуване. Но вече не вярваме на декларации, а на конкретни действия, подчерта Делчев. Ако не се постигне обединението, близо 500 хил. българи ще останат без представителство в ЕК, а гласовете им ще се преразпределени между големите партии, така както се случи на парламентарния вот, припомни Зеленогорски.

От ДБГ подчертаха, че вече стартират общинските събрания за номинации за листата за Евроизборите.
#vikknov

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн