Изправят пред съда рецидивиста, посякъл с брадва кола на военни курсанти край Гурково

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 13 януари 2019 г., около 19.00 часа, лек автомобил, марка „Ауди“ се движил по Първокласен път I–6, между гр.Сливен и гр. Гурково. Той бил управляван от П.А., на 20 г., курсант в НВУ “Васил Левски“ – гр.Велико Търново, като в автомобила пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г.

При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри – изпреварвания, като на 7 км преди гр. Гурково, М.Т., която шофирала л.а. “Опел Корса“, спряла напречно на осовата линия, а водачът на л.а.“Ауди“ спрял след автомобила, управляван от нея.

Й.П., на 32 г., слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с брадва по предно панорамно стъкло и преден капак на л.а.“Ауди“, след което се качил в автомобила „Опел Корса“ и се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съответно съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък.

Извършителят на деянието Й.П. и спътничката му са установени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в гр. Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 13 януари 2019 г. е образувано бързо производство срещу Й.П. за извършено престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 от НК, със срок на разследване от 7 дни.

Днес, 14 януари 2019 г., предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Й.П. за това, че на 13.01.2019 г., на път І-6, км354, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на МПС и се отличава с изключителна дързост (нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак) на лек автомобил, управляван от П.А. След повдигане на обвинението ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета спрямо Й.П. От събраните доказателства до момента е видно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“, като е лице от активния криминален контингент. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн