Кметът Живко Тодоров на Нова година: Нека има попътен вятър за Стара Загора!

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1786IMG_1881Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на обновения площад пред сградата на община Стара Загора. Малки и големи в празнично настроение дойдоха, за да посрещнат новата 2019 година.

„Да сте живи и здрави, Вашите близки и приятели и хората около Вас да са живи и здрави, защото това е най-важното, нека не го забравяме! Искам да Ви пожелая да гледаме с оптимизъм, защото както човек настрои ума си, това ще и очаква за следващата година. Да бъдем оптимисти, нека да има попътен вятър за Стара Загора, нека да търсим доброто във всичко около нас, за да може и доброто да ни намери!“, пожела на съгражданите си кметът Живко Тодоров.

Всички празнуващи, заедно с него и зам.-кмета Иванка Сотирова, отброиха последните секунди до идването на новата година. Точно в полунощ под звуците на националния химн красиви фойерверки озариха небето над Стара Загора.

Малката Адриана Димитрова сурвака първа кмета Живко Тодоров и му пожела здраве и късмет през новата година. Пожелания за успех кметът получи и от много старозагорци, дошли на площада в новогодишната нощ.

Празнуващите извиха дълго хоро и се веселиха дълго с музиката и песните на Иво Папазов-Ибряма и неговия оркестър „Тракия“. Почетният гражданин на Стара Загора и виртуозен музикант не пожали сили, за да могат старозагорци да почувстват празника.

Малко по-рано, от 18.00 часа, за трети пореден път жителите и гостите на града се насладиха на празничния концерт „Новогодишна наздравица в Операта“. В него участваха солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални гости бяха актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта бе Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. С фрагменти от „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“ и „Фантастичното дюкянче“ балетната трупа допълни неповторимото изживяване на публиката.
IMG_1868IMG_1874
49140225_10213499113979814_7175061962563256320_nIMG_1819
#

nov

spodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн