Митрополит Киприан оглави първата литургия за Новата 2019-та година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0183Със св. Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Николай“ – Стара Загора, в деня, в който Православната църква чества празника Обрезание Господне и прославя св. Василий Велики, започна Новата 2019 година на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещенослужителите от епархията. Владиката пожела на миряните Бог да дарува крепко здраве, те да бъдат благоденствени, мирни и святи, а също и да следват пътя на Нашия Господ Иисус Христос, защото той е светлината на света. Да сме мъдри, единни в Христа и ревностни пазители на Христовия закон, да бъдем в храма Божий, там, където при двама и трима събрани в Негово име Той винаги ще пребъдва, завърши словото си архиереят.

(1)В края на службата всички в храма, сред които и заместник-председателят на НС Емил Христов, областният управител Гергана Микова, заместник-кметът Иванка Сотирова и директорът на Инспекцията по труда Камен Маринов, получиха благословението на митрополит Киприан. В празничното богослужение участие взе и хорът при Катедралния храм с диригент Мария Колева.

Празничната програма на Старозагорската митрополия продължава с Богоявленските богослужения. На 5 януари в 9:30 ч. ще бъде отслужена св. Златоустова литургия и Велик водосвет в Катедралния храм “Св. Николай”.

Отново там на 6 януари, Богоявление, в 9:30 ч. е Утренята и св. Василиевата литургия. Великият Богоявленски водосвет, хвърлянето на кръста и освещаването на бойните знамена в парка до комплекс „Езерото“ започва в 12,00 ч.

На 7 януари, Ивановден, митрополит Киприан ще отслужи св. Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча“, гр. Казанлък.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн