Съдят 37-годишен водач, опитал да подкупи полицаи

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство М.С., на 37 г., за това, че на 14.12.2018 г. в Стара Загора дал подкуп на полицейски орган, за да не извърши действие по служба – да не състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение на пътищата – престъпление по чл. 304а във вр. с чл.304, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 14 декември 2018 г. в Стара Загора обвиняемият М.С. бил спрян за проверка от служители на ОД на МВР – Стара Загора. Той управлявал лек автомобил, марка „Хонда“. Обвиняемият отказал да му бъде направен тест с техническо средство „Дрегер“ за употреба на алкохол, както и било констатирано, че той управлявал автомобила си на дълги светлини в населено място. Полицейският служител започнал да съставя Акт за установяване на административно нарушение, като в това време обвиняемият М.С. подхвърлил 160 лева на седалката в полицейския автомобил, за да не бъде санкциониран. Служителят на МВР не взел парите и незабавно уведомил дежурния разследващ полицай.

Спрямо обвиняемия М.С. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#mmpospodelime.com


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн