Коледни изненади за децата, лишени от родителска грижа

STZAGORA.NET
*
Backpack2Всички 155 възпитаници на петте специализирани заведения за настаняване на деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, получиха коледни подаръци от „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Компанията осигури за всяко дете брандирани раници и комплект ученически пособия.

Към 2017 година около 2500 деца все още са били в списъка на чакащите ново семейство, а тенденцията се запазва и тази година. Резултатите – все повече деца растат в институциите, лишени от семейна подкрепа и обич. Като осъзнат корпоративен гражданин, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ активно подкрепя местните общности чрез редица социално-отговорни проекти и кампании. Компанията продължава традицията да радва децата с индивидуални красиви и полезни подаръци в навечерието на светлите коледни празници, след като миналата година всяко от тях получи възможност да си избере лично топли дрехи и обувки.

„Помагаме на Коледните чудеса да достигнат до всички. За поредна година радостта на децата се превръща и в наше удовлетворение, че успяваме да съчетаем добротворната енергия на празника с отговорно корпоративно поведение“, коментира Невена Димитрова от „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“

“Контур Глобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на центалата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн