Коледно-новогодишна програма на Държавна опера – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
коледаМузичко2През тази седмица със спектаклите на операта „Бохеми” и на балета”Дон Кихот” в Държавна опера-Стара Загора започва програмата, в която ще властва Коледния дух.

За най-малките ни зрители сме подготвили специален спектакъл „Коледната мечта на Музичко”. Той ще бъде представен на 17 декември от 10,30 ч. във фоайето на Операта и в следващите дни ще гостува в Детска градина №58 „Звездица”, Детска градина №66 „Детски рай” и Детска градина №10 „Светлина”.

Музичко е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина…

В концерта-спектакъл „Коледната мечта на Музичко” малките зрители ще присъстват на сбъдването на мечтата на музикалното мече – да присъства на истински Коледен концерт с коленди песни край коледната елха.

Ще се запознят с музикалните инструменти цигулка, виолончело, флейта. Ще танцуват и пред тях ще танцуват малките артисти от балетната студия на ДЮСОБ “Маргаритки”. Ще се насладят на изпълненията на най-малките и на малко по-големите певци от Вокалната студия на „Маргаритки”.

Музикалното пътешествие на Музичко ще бъде заедно с Феята Нели и Граф Теодор (Нели Нечева и Теодор Петков, солисти в Държавна опера – Стара Загора). С тях малките зрители ще узнаят повече за нотите, за различните класически танци, ще разберат и кой е любимият танц на Музичко и как се изпълнява по двойки.

Зрителите на „Коледната мечта на Музичко” ще изживеят магията да посрещнат Дядо Коледа в края на този незабравим концерт-спектакъл! Сценарият и режисурата на „Коледната мечта на Музичко” е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „Реверанс”, която заедно с Цветомира Динева – флейта и Павлина Димитрова – виолончело свири в трио от 2010 година. Трите талантливи инструменталистки са артист-оркестранти в Операта.

На 18 и 19 декември са коледните концерти със специален гост Васил Петров, диригент Владимир Бошнаков и оркестър на Държавна опера – Стара Загора. Джаз легендата Васил Петров ще изпълни едни от най-красивите коледни класики и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената ще се присъединят и Йордан Тоновски джаз трио и джаз певицата Весела Морова.

Всяка една от коледните класики в програмата са подплатени от различна интерпретация на Васил Петров с неочаквани музикални нюанси. Забавните коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове.

DSC03160fВ програмата са „Rudolf the Red nosed Reindeer”, “White Christmas”, “Let it snow”, “Santa Clause is coming to town”, “Blue Christmas”, “Jingle Bells”, “Have yourself a Merry Little Christmas” , “Ave Maria”, “Winter Wonderland”, “The Christmas songs” и авторски Коледни песни на Васил Петров.
Билетите са вече в подажба!

На 20 и 21 декември от 19 часа са представленията на жизнерадостния балет „Снежанка и седемте джуджета”. Входът за деца до 12 години е свободен! Ярките костюми в стил “Уолт Дисни”, пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи приказка. Хореографът Силвия Томова използва виртуозно стилни театрални и танцови похвати – влага типична за хореографския си почерк неповторима чувственост и лирика и подсилва контраста в изобразяването на колоритните приказни персонажи с доза хумор и ирония. Участието на децата от ДЮСОБ „Маргаритки” изпълва сцената с вълнение и огромно очарование!

На 31 декември от 18 часа за трета поредна година Държавна опера – Стара Загора представя разкошен Новогодишен концерт. Тази година специални участници са любимият актьор Тончо Токмакчиев и оперната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън, а режисьор Славчо Николов. Участват и солистите на Операта Елена Петрова, Яница Нешева, Георги Динев, Офелия Христова, Ивайло Джуров, Емилия Джурова, Ивайло Йовчев. Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Жак Офенбах, Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар, Дейл Васерман и др. Прекрасен акцент в програмата ще бъде участието на Балета на Старозагорската опера. В билета е включен кетъринг. С томбола ще бъде изтеглена награда за зрител, закупил билет – СПА-уикенд за двама в хотел „Армира”.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн