Фестивалът „Хляб и Вино“ 2018 отприщи коледно-новогодишното настроение в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
DSC_0027Rado Kiryazov_Hlyab i Vino 2018-1Фестивалът “Хляб и Вино” 2018 успя да събере над 1335 лв. от такса вход – пари, които ще бъдат дарени на дете в здравословна нужда – това е 17-годишната ученичка Фани от Стара Загора. Лице на благотворителната кампания и тази година беше Мисис България Европа Ива Гургуриева. “Благодарим на всички, които посетиха изложението и дадоха своята лепта за това добро дело!” – казват организаторите.

Фестивалът беше открит с приветствие от зам.-кмета по туризма Красимира Чахова и зам.-кмета по образование и култура Ваня Сотирова. Всички присъстващи бурно аплодираха двукратния световен шампион Радо Кирязов, който разкри част от тайните на хубавата пица, с която преди десетина дни грабна световната купа в Португалия. Интересното е, че тя е била замесена с тесто с розова вода от казанлъшкото село Ръжена и гарнирана с типично българската билка тученица и изцяло български продукти.

Атмосферата на фестивала премина в традиционен български дух с певческите и танцови изпълнения на фолклорните формации “Гъдулица” от Казанлък, “Нашенци” и “ЕтноЗара” от Стара Загора.

16 винарски изби предлагаха на посетителите да дегустират от най-добрите им вина – Анжелус Естейт, Александра Естейт, Домейн Бояр, Домейн Менада, Братя Минкови, ВИ “Мараш”, “Бетър Халф”, Санта Сара, Ормани, Чифлик ливади, Салла, Черноморско злато Поморие, “Малката звезда”, артистичната винарна Росиди, а на щанда си Метро Кеш енд Кери представи български и вносни вина. Интересен акцент в изложението направиха плодовите сръбски ракии от “Simex”, представени от дистрибутора им за България Олег Стаменов.

Благоуханен топъл хляб, замесен с квас, представиха пекарите от ресторант “Орфеида” и пекарна “Кочмаров”. Лично майстор Светослав Кочмаров презентира своята продукция и получи много аплодисменти. Възпитаниците на ПГОХ “Райна Княгиня” представиха оригинално аранжирани фруктиери.

В същото време край пещта и барбекюто кипеше неуморен труд – шеф Юри Велев от Метро Академия заедно с колегите си и майстор-готвачите на Ресторант “Орфеида” приготвяха вкусни специалитети с месо, зеленчуци и вино. Световният пица-шеф Радо Кирязов се развихри като за световно и нахрани всички желаещи с невероятните си пици. Златните медалисти от “Месомания” – фирма “КумирСи”, се бяха погрижили да има непрекъснат поток от изпечени на жар кебапчета и кюфтета, а щанда си бяха украсили с различни сушени деликатеси от месо.

“Изобщо, имаше за всекиго от всичко. Надяваме се, че и вие сте били сред нас и може би ще се познаете на някои от снимките. За да се видим отново на следващото издание на Фестивал “Хляб и Вино” – споделят организаторите.
DSC_0119Hlyab-i-Vino_2018-ekip
#

viknoeбутон за сайт


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн