Цвета Караянчева по време на Регионалната адемия на Младежи ГЕРБ: Най-важното е да гледаме хората в очите, да им казваме истината

STZAGORA.NET
*
03 (1)02 (1)Политиката е сложно нещо. Най-важното е да гледаме хората в очите, да им казваме истината – ежедневно и постоянно. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която участва в Регионалната академия на Младежи ГЕРБ „Перспективи 2019 – европейски и местни“, която се проведе през уикенда в Стара Загора. „Липсват дебати по политики. През последните месеци опозицията се опитва да отмества фокуса от всичко постигнато от ГЕРБ. Имаме едно успешно европейско председателство, приехме много добър бюджет на страната, харесван дори от синдикатите“, подчерта Караянчева. Тя отбеляза, че опозицията излиза с предложения за поне 15 млрд. лв., като не казва откъде ще бъдат взети тези пари.

Малко по-рано, пред медии, председателят на НС коментира промените в Наказателния кодекс, касаещи домашното насилие. Според нея е много важно в дебата да се включат и неправителствените организации, които да дадат предложения. „Така ще се създаде истински работещ закон. Трябва и общините да участват активно в обсъждането на възможностите, които даваме за защита на жертвите на насилие“, каза Караянчева. Според нея криминализирането на психологическия тормоз и системното му преследване ще им даде по-голяма сигурност. „За мен това е лична кауза. Като общество трябва да сме непримирими. Предвидените санкции са до 5 години затвор, пробация, тъй като досега налаганите административни наказания не дават резултат“, категорична бе Цвета Караянчева.

„Ние сме част от глобалния свят. Затова е важна посоката – европейската и световната, защото и ние сме част от този процес“, подчерта Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора и зам.-председател на Парламента. Той дебатира с младите хора за Брекзита във Великобритания, избирателната система у нас, развитието на IT сектора и др. „В момента БСП се опитва да руши устоите на държавата. Ръководството й насажда негативизъм и отрицателно отношение, категоричен бе Емил Христов. Той посочи, че БСП и президентът играят заедно срещу българските институции.

05 (1)В академията се включиха над 100 млади хора от областите Габрово, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Хасково и Стара Загора. Сред лекторите бяха Торстен Гайслер, директор на фондация „Конрад Аденауер“ за страната ни, народният представител Тома Биков, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков, зам.-председателят на EDS (Европейски студенти демократи) Робърт Киш, старозагорските народни представители от ГЕРБ и др.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн