Световният пица-шампион Радо Кирязов ще даде старт на Фестивал „Хляб и Вино“ 2018!

STZAGORA.NET
*
Hlyab i Vino 2017-85-WEBПетото издание на Фестивал „Хляб и Вино“ ще отприщи с пълна сила коледния дух и новогодишно настроение в зимната градина на ресторант „Орфеида“ в Парк-Хотел „Стара Загора“. Събитието ще стартира точно в 12 часа на 2 декември и ще продължи чак до вечерта. Старт на събитието ще даде лично световният пица-шампион Радо Кирязов, който само преди няколко дни спечели престижната титла на финала в Португалия в оспорвана битка с майстор-пицари от 10 държави. Това е втората му световна титла, след като преди няколко години стана световен шампион в Рим в стил „класическа пица“. На „Хляб и Вино“ бате Радо ще приготви пица с квас в неаполитански стил за всички, които искат да я опитат. Той ще донесе в Стара Загора Световната купа по пица от Португалия 2018. Така, че гостите на фестивала ще могат и да се снимат с него.

Близо 15 винопроизводители от Старозагорски регион и цялата страна ще представят своите наградени вина през годината и най-добрите брандове от своето портфолио. Домейн Менада, например, ще представи новото си вино Черга Фрагмент, което все още се предлага само на местния пазар като комплимент към жителите и гостите на Стара Загора. Също за първи път в изложението ще участва самобитната ВИ „Мараш“, чиито вина идват от гр. Стралджа. Щандът на „Бибендум“ ще даде възможност на гостите на фестивала да вкусят вината на ВИ „Ормани“, ВИ „Чифлик ливади“, избрана серия от ВИ „Санта Сара“ и други брандове. Тук ще бъдат и гаражните вина на змейовската бутикова винарна на Николай Далаков „Better Half“. Почитателите на качественото вино ще открият куп интересни акценти от продукцията и на останалите участници в изложението – Анжелус Естейт, Александра Естейт, Домейн Бояр, Черноморско злато Поморие, Братя Минкови, Малката звезда, Метро Кеш енд Кери и други. И този път фестивалът ще спази традицията да включи и един по-различен участник – това са дистрибуторите на известната сръбска дюлева ракия и други високоалкохолни продукти с марка Simex Original.

Майстор-пекарите на ресторант „Орфеида“ за пореден път ще покажат изкуството си да правят различни видове вкусен и здравословен хляб, а посетителите, освен че ще могат да го дегустират, ще могат и да си купят. По традиция партньор на фестивала са майстор-готвачите от Метро Академия, водени от шеф Юри Велев. Заедно с колегите си от ресторант „Орфеида“ те ще приготвят на живо различни гозби с вино, а посетителите ще могат да ги дегустират напълно безплатно като комплимент към богатия избор от български и вносни вина, представени от изложителите. Бъдещи готвачи от ПГОХ „Райна Княгиня“ ще представят на свой щанд старателно приготвени кулинарни шедьоври.

Където е хлябът и виното, там е и мезето, което ще бъде представено от носителите на златен медал от тазгодишната „Месомания 2018“ – фирма „Кумир СИ“! Те спечелиха престижното отличие с деликатесна кълцаница с праз, която подчертава отлично вкуса на червените вина.

Петото издание на Фестивал „Хляб и Вино“ вече е част от Културния календар на Община Стара Загора, с чиято подкрепа се реализира изложението. Както винаги досега в него ще има благотворителен елемент – всички събрани средства от такса вход – 5 лв. на посетител, ще бъдат дарени за лечението на болно дете. Този път средствата ще бъдат събирани в помощ на 17-годишната ученичка от Стара Загора Фани. Неин покровител и лице на фестивала ще бъде красивата Мисис България 2016 Ива Гургуриева. Миналата година фестивалът дари от такса вход над 2000 лв. на 2 болни от детска церебрална парализа деца, а в предишното издание събра 1500 лв. за закупуването на специализирана количка за 9-годишно момче, страдащо от мускулна дистрофия. Организаторите вярват, че тази година посетителите ще са още повече и още по-щедри, когато става дума за лечението на деца в нужда.
Hlyab i Vino 2017-31-WEBHlyab i Vino 2017-29-WEB
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн