Задържаха под стража 24-годишен мъж за кражба

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 24 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 4.11.2018 г. в Стара Загора, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, отнел чужди движими вещи – велосипед, на стойност около 1600 лева, скиорско яке и спортен сак от владението на другиго без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив по смисъла на чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от Наказателния кодекс.

На 4.11.2018 г. в Стара Загора обвиняемият отнел чужди движими вещи – велосипед, спортен сак и скиорско яке, след което ги предложил за продажба на случайни граждани. Собственикът на вещите подал сигнал в полицията за извършеното престъпление. Обвиняемият e осъждан за престъпления от общ характер – кражби и грабежи. Деянието на 4.11.2018 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като през юни 2016 г. той е бил освободен условно предсрочно от затвора. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо И.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн