Нова площадка за игра на децата откриват в Детска градина №10 „Светлина“ – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Detska gradina SvetlinaНа 20 ноември (вторник) в 10,30 ч. в двора на Детска градина №10 „Светлина“ с празнично веселие ще бъде открита новата детска площадка в градината. Изцяло инвестиция на детското заведение, площадката е 6-та (и последна), защото с нея всички 6 групи вече имат своя собствена територия за игра в двора – разказва директорът на „Светлина“ Йоанна Димитрова.

Площадката е обособена след сериозни строителни дейности. Оформена е изцяло с природни материали – двете нови съоръжения за игра са от акация, има библиотека от дъб, маси, пясъчникът е със специален вид много ситен пясък, настилката е и от трева, посипана с кори от дървета. В деня на откриването ще бъдат засадени и дръвчета – 10 ясена и 10 липи, спечелени от участието на „Светлина“ в съвместната кампания на Daikin и ГОРАТА.БГ – „Засаждаме бъдеще“!

На 21 ноември (сряда) от 17,30 ч. в „Светлина“ ще празнува рожден ден един уникален Комитет – „Баболандия“ навършва 1 година! В комитетът ще бъдат приети нови членове – бабите на малчугани от първа група, те ще се закълнат със специалната клетва, а после заедно всички членове ще обсъдят и приемат програма за действие през 2019 г.

Комитетът „Баболандия“ бе учреден в Детска градина №10 „Светлина“ на 13 октомври миналата година. В учредяването участваха над 45 любими баби на възпитаници на детската градина. След произнасянето на клетвата, бабите от комитет „Баболандия“ минаха по червения килим и получиха своите ВИП карти, с които могат да посещават детската градина по всяко време на работния ден, да помагат на учители, деца и помощен персонал. „Баболандия“ участва в повечето прояви на възпитаниците на „Светлина“ – от създаването си до ден днешен.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн