Бронзови медали и бронзова купа за младите старозагорски математици в Куала Лумпур

STZAGORA.NET
*
Медалистите от КЛ2Току-що в столицата на Малайзия Куала Лумпур приключи церемонията по награждаването на световното отборно състезание SInga, организирано от Сингапурската математическа асоциация, съобщи координатора на българското участие Любомир Любенов.

Състезанието се проведе в събота, 17 ноември.

Повече от 1000 ученици от 18 страни от 7 до 18-годишна възраст се състезаваха в три състезания – индивидуално, отборно и щафета.

Със специална покана от организаторите нашата страна бе представена от ученици от втори клас – Мая Милойкова от 17 СУ в София и старозагорците Баян Елкин и Владимир Цаклев, ученици от школата на фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица и 2-ро ОУ „П.Р. Славейков“ – Стара Загора.

В индивидуалното състезание учениците решаваха 25 задачи за 60 минути, за по 40 минути се проведоха и двете отборни състезания.

В жестоката коккуренция на многобройните азиатски ученици и по учебна програма, която в България се учи в 4 клас, нашите се представиха геройски – бронзов медал спечели Баян Елкин, а тримата старозагорци (Мая учи в София, но майка й Христина бе една от най-добрите в ГПЧЕ „Ромен Ролан“) Владо, Баян и Мая спечелиха бронзови медали в отборното състезание.

След състезанието тримата бронзови медалисти споделиха, че отсега се готвят за следващата квалификация и за участие в Световното състезание WMI през юли 2019 г. във Фукуока – Япония. А квалификацията за участие в този световен форум ще се проведе в средата на февруари 2019 в Стара Загора.
Медалистите от КЛ3
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн