Митрополит Киприан служи в Киево-Печорската лавра

STZAGORA.NET
*
IMG_7646На осмата Неделя след Неделята подир Въздвижение, когато Българската православна църква почита Св. мчци Мина, Виктор и Викентий, Негово Блаженство Онуфрий, митрополит на Киев и цяла Украйна оглави Божествената литургия в храма в чест на Св. Антоний и Теодосий от Киево-Печорската лавра, в съслужение с делегация от България. След като прочете Светото Евангелие, митрополит Онуфрий се обърна към вярващите с проповедта си за духовното значение на чудото на изцелението от Господа, за влиянието на нечисти духове върху човек и за истинския и фалшивия патриотизъм. Украинският митрополит извърши чина по свещеническо ръкополагане над дякона Вячеслав Пиверак, а дяконовото ръкополагане в храма извърши Старозагорският митрополит Киприан. Всички те заедно се помолиха за единство на православната църква и мир в Украйна.

В края на службата митрополит Онуфрий поздрави вярващите и им пожела да достигнат Небесното царство. Архиереят благодари на митрополит Киприан и на свещениците от Българската православна църква за посещението и съвместната молитва, а делегацията на БПЦ – за любезното посрещане и домакинство.

Източник: Информационно-просветителски отдел на УПЦ
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн